четвер, 22 серпня 2024 р.

Про проведення серпневої методичної студії

 

20 серпня 2024 р. працівниками навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи організовано і проведено методичну студію (офлайн) для працівників психологічної служби області «Особливості діяльності працівників психологічної служби освітніх закладів у 2024/2025 н.р. в реаліях сьогодення».

Модератором заходу була Зоряна Коротюк, в.о. завідувача навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО, яка його відкрила і налаштувала учасників на роботу.

План роботи методичної студії об’єднував чотири блоки: науково-теоретичний, методичний, психологічний кейс та дискусійний діалог.

Роботу науково-методичного блоку розпочала Тетяна Магера, в.о. заступника директора інституту з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО з актуального питання «Формування національної свідомості та громадянської позиції учасників освітнього процесу в контексті українських культурних цінностей».

Оксана Жизномірська, канд.псих.наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, у своїй доповіді зосередила увагу на особистості працівника психологічної служби в контексті освітніх змін.

Оксана Городецька, доцент кафедри менеджменту та методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук розкрила питання «Медіаграмотність як спосіб збереження психічного здоров’я особистості».

Методичний блок розпочався з питання «Пріоритетні напрямки діяльності працівників психологічної служби системи освіти 2024/2025 н.р.», доповідачем якого була Зоряна Коротюк.

Про організацію та зміст роботи соціального педагога закладу освіти з підтримки та супроводу учасників освітнього процесу наголосила Світлана Ярмолицька, методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО.

Надія Мерена, методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО окреслила питання щодо ролі і функцій практичного психолога дошкільного закладу у контексті сьогодення.

В рамках психологічного кейсу учасники заходу працювали по групах, опрацьовуючи ситуації з питань надання психологічної підтримки та допомоги дітям і дорослим під час війни. Під супроводом методистів навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО на завершення даного блоку було вироблено практичні навички та підготовлено рекомендації.

Захід завершився дискусійним діалогом. Учасники мали можливість ділитись досвідом, обговорювати актуальні питання та отримати консультації з професійних питань.

Під час заходу усі учасники були активними та відкритими, висловлювали свої бачення щодо подальшої співпраці та ефективної діяльності працівників психологічної служби в цьому навчальному році.

Висловлювали щирі подяки про актуальність і корисність таких зустрічей.

Ми дякуємо усім за участь та співпрацю задля перемоги.

Все буде Україна!

До нових зустрічей!