середу, 22 листопада 2023 р.

Про проведення круглого столу для соціальних педагогів

     21 листопада 2023 р. методистами навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи організовано і проведено онлайн-круглий стіл для соціальних педагогів освітніх закладів «Формування соціальної компетентності шляхом розвитку психолого-педагогічної та емоційної складової особистості».

Робота круглого столу розпочалась із вітального слова Тетяни Магери, методиста, в.о. заступника директора з науково-педагогічної та виховної роботи, яка окреслила актуальність проблематики заходу.

Оксана Жизномірська, канд. псих. наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти висвітлила питання соціальної компетентності особистості як передумови її успішного самоствердження та ефективної взаємодії у суспільстві.

На відновленні соціальної компетентності в учнів під час війни зосередила увагу Світлана Ярмолицька, методист НМЦПССР.

Наталя Костюк, директор Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та Центру Барнахус презентувала модель Барнахус та розкрила особливості здійснення соціалізації та реабілітації дітей у ЦСПР.

Із питанням формування та збереження соціальної компетентності в умовах цифрового освітнього середовища ознайомила Надія Мерена, методист НМЦПССР.

Ігор Ковалик, керівник ГО «Гуртом!» акцентував увагу на формуванні національної ідентичності у здобувачів освіти через ціннісні орієнтири УХВЛ.

В рамках круглого столу практичним досвідом роботи ділились соціальні педагоги області, які окреслили наступні питання, а саме:

-        «Розвиток соціальних навичок у дітей для ефективної взаємодії в освітньому середовищі у воєнний час» (Оксана Клуб, соціальний педагог Старопочаївської ЗОШ І-ІІІст. Почаївської ТГ);

-        «Психолого-педагогічний аспект асертивної поведінки як ресурс соціалізації особистості» (Люба Копач соціальний педагог КЗ «Великоглибочецька ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Я.Стецюка»);

-        «Життєва самореалізація учасників освітнього процесу через засоби активізації внутрішніх ресурсів» (Ганна Руда, соціальний педагог Зборівської ЗОШ І-ІІІст. № 1).

Учасникам круглого столу Інна Сіньковська, завідувач науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО продемонструвала використання інформаційних джерел у роботі соціальногопедагога.

Усі учасники круглого столу активно брали участь у роботі і відзначили актуальність і корисність таких зустрічей.

По завершенні круглого столу були підведені підсумки та вироблені рекомендації щодо подальшої роботи із зазначеної теми.

Немає коментарів:

Дописати коментар