понеділок, 22 травня 2023 р.

Вебінар для працівників психологічної служби на тему «Інформаційна безпека учасників освітнього процесу під час війни»

          19 травня 2023 р.  в онлайн-режимі відбувся вебінар для працівників психологічної служби на тему «Інформаційна безпека учасників освітнього процесу під час війни».

Метою вебінару було ознайомлення учасників із поняттям «інформаційна безпека», «ІПСО», «цифрова компетентність», «цифрове громадянство» як індикатори безпеки в умовах війни; формування навичок інформаційного детоксу.

Захід відкрила з вітальним словом Тетяна МАГЕРА, методист, в. о. заступника директора інституту з науково-педагогічної та виховної роботи.

Під час заходу були висвітлені та опрацьовані такі питання:

-      Формування безпечного інформаційного простору в закладі освіти в умовах війни, Зоряна КОРОТЮК, методист, в. о. завідувача навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО.

-      Інформаційна безпека: знання під час війни, Тетяна Березюк, практичний психолог Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 ім. Юрія Коваля.

-      Правила роботи з інформацією в час війни,Оксана Городецька, доцент кафедри менеджменту та методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук.

-      Сучасні підходи до розвитку цифрової компетентності та цифрового громадянства,Олеся Олексюк, доцент кафедри змісту і методик навчальних предметів ТОКІППО, кандидат педагогічних наук.

-      Інформаційна культура як складова інформаційної безпеки Наталя Стрийвус, методист, в.о. зав. відділу інформаційно-методичної та інформаційно- видавничої діяльності ТОКІППО.

-      Інтернет як поле бою. Елементи ІПСО серед учасників освітнього процесу, Людмила Тимощук, практичний психолог, соціальний педагог Суразького ЗЗСО І-ІІІст.

В рамка вебінару з учасниками було проведено вправи на вміння досліджувати, аналізувати  інформаційний простір та виявляти дезінформацію, використовуючи навички критичного мислення.

Під час обговорення учасники відзначили актуальність і корисність таких зустрічей. Дякуємо за участь.

Немає коментарів:

Дописати коментар