понеділок, 30 вересня 2024 р.

Про проведення практикуму для практичних психологів ЗДО

 
26 вересня 2024 року на базі електронного сервісу Google Meet був проведений онлайн практикум для практичних психологів закладів дошкільної освіти на тему «Особливості психологічної допомоги дітям дошкільного віку із тривожністю та страхами».

Захід підготовлений та проведений методистом навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО Надією Мереною.

Метою практикуму було ознайомити учасників із системою роботи та практичними прийомами психопрофілактики та психокорекції тривожних станів та страхів дітей дошкільного віку; удосконалити професійні навички практичного психолога щодо використання методів корекції та підтримки емоційно нестабільних дітей для їх ефективної взаємодії з оточуючими та вміння регулювати емоційні стани й поведінку в стресових ситуаціях.

Роботу заходу розпочала Надія Мерена, методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО з актуальним питанням «Алгоритм діяльності практичного психолога ЗДО з подолання проблеми тривожності та страхів дошкільників».

Систему роботи психолога з дітьми в сім’ї щодо профілактики страху та зняття емоційної напруженості розкрила Ярослава Слабик, практичний психолог ЗДО (я/с) «Сонечко» смт.Козова, через пропрацюваня різноманітних вправ, ігор та технік із учасниками практикуму.

Олена Коритко, практичний психолог ДНЗ №7, м.Чортків, окреслила питання психокорекційної діяльності фахівців психологічної служби зі зниження тривожності та страхів у дітей середнього та старшого дошкільного віку.

В ході роботи учасники підвищували практичні вміння щодо створення емоційно-розвиваючого простору дошкільників та корекції їхнього емоційного розвитку, пропрацьовували прийоми й методи профілактики та корекції в дошкільника тривожних станів, заниженої самооцінки, невпевненості у власних силах. Наголошувалось на   важливості впливу стилю родинного виховання на формування емоційного розвитку та особистості дитини, на налагодженні здорової взаємодії батьків з дітьми.

Під час практикуму всі учасники були позитивно налаштовані на роботу, активно працювали та охоче ділились своїми думками.

Сподіваємось, що учасникам практикуму стане в нагоді  отриманий досвід під час заходу, який вони зможуть застосовувати в особистому житті та професійній діяльності. 

Дякуємо усім за активну участь та співпрацю!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар