понеділок, 2 березня 2020 р.

Майстер-клас на тему «Профорієнтаційна просвіта учнівської молоді щодо формування готовності до життєвого самовизначення»



28. 02. 2020 року на базі ТОКІППО для практичних психологів закладів загальної середньої освіти був проведений майстер-клас на тему «Профорієнтаційна просвіта учнівської молоді щодо формування готовності до життєвого самовизначення», метою якого було аналіз аспектів упровадження в освітній процес інноваційних технологій розвитку здатності учнівської молоді до вибору успішної професії, планування кар’єри та формування соціально значущих життєвих компетенцій відповідно до вимог сучасного ринку праці та їх ефективність; активізація діяльності практичних психологів щодо форм і методів роботи з професійного самовизначення учнів.

На майстер-класі розглядались питання про психологічне забезпечення професійного самовизначення учнів у контексті реалізації концепції Нової української школи (Коротюк З.М., методист, в.о.завідувача НМЦ ПССР); суть профорієнтаційної просвіти в діяльності практичного психолога та його професійна компетентність (Мерена Н.М., практичний психолог НМЦПССР); роль профорієнтаційної просвіти серед молоді щодо їх професійного та особистісного самовизначення (Ярмолицька С.О., методист НМЦПССР ТОКІППО); професіографування як засіб формування готовності молоді до життєвого самовизначення (Демидась С.Р., методист НМЦПССР ТОКІППО).
В практичній частині майстер-класу була проведена симуляційна гра «Ринок праці», в якій учасники мали можливість взяти участь в діяльності, подібній до купування та продажу продуктів на вільному ринку. За допомогою цієї гри учасники зрозуміли важливість особистісних якостей в професійній діяльності системи «Людина-людина», а також формували здібності ведення переговорів та вміння бути гнучкими в умовах реформувань.
Практичні психологи активно брали участь у грі, під час якої обмінювались думками та враженнями, відпрацьовували навички співпраці команди профорієнтаційної просвіти.
На майстер-класі панувала дружня і позитивна атмосфера. Учасники підвели підсумки та виробили рекомендації щодо подальшої діяльності в даному напрямку.





Немає коментарів:

Дописати коментар