середу, 21 жовтня 2020 р.

Попередження та протидія кібербулінгу: аналітичний огляд

 Останні роки звичні нам речі, зокрема зустрічі, спілкування, переходять в онлайн. Пов’язані з пандемією обмеження зробили ще більш затребуваним інтернет та інші можливості цифрового простору.

Сфера освіти, що була доступною через онлайн-курси, навчальні матеріали, книги, тепер переносить у цифровий простір і формальне шкільне навчання. А ще участь і вираження поглядів, де цифрове середовище пропонує максимум можливостей. Але в онлайн переходять й інші, менш приємні речі. Загрози приватності, ризики насильства, експлуатації та дискримінації. Ба більше, характерні традиційні загрози в цифровому середовищі видозмінюються та набувають інших форм. Адекватне та ефективне реагування на ці ризики є предметом уваги міжнародних та регіональних організацій.

Булінг, що в цифровому середовищі набув часточки кібер-, є одним з ризиків для прав дитини.

Тож запрошуємо ознайомитись із тим, яка ж ситуація з попередженням та подоланням кібербулінгу в середовищі дітей України через аналітичний огляд командою правозахисного департаменту ГО "Докудейз" "Попередження та протидія кібербулінгу в дитячому середовищі України"

Немає коментарів:

Дописати коментар