середу, 6 квітня 2022 р.

Про проведений дискусійний діалог для працівників психологічної служби області

       01 квітня 2022 р. працівниками навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи організовано і проведено дискусійний діалог для працівників психологічної служби області на тему «Безпечне освітнє середовище як ресурс збереження психологічного здоров’я особистості» (онлайн).

Робота дискусійного діалогу розпочалась із вітального слова в.о. заступника директора інституту з науково-педагогічної та виховної роботи Магери Т.В., яка налаштувала учасників на роботу.

Питання діяльності працівника психологічної служби з надання психологічної допомоги в кризових ситуаціях та створення безпечного освітнього середовища як ресурсу для збереження психологічного здоров’я особистості окреслила Коротюк З.М., в.о. завідувача навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи.

В рамках співпраці із службою ДСНС до дискусійного діалогу було запрошено Шепель О.О., начальника сектору психологічного забезпечення відділу соціально-гуманітарної роботи головного управління ДСНС України у Тернопільській області, яка ознайомила учасників із особливостями надання екстреної психологічної допомоги.


Про алгоритм дій при першій психологічній допомозі наголосила Демидась С.Р., методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи.

На запобіганні розвитку хронічної тривожності та ПТСР зосередила увагу Ярмолицька С.О., методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи.

Мерена Н.М., методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи акцентувала увагу на застосуванні арт-терапевтичних технік при роботі з травмою та горем.

На завершення дискусійного діалогу практичні психологи та соціальні педагоги висловлювали свої враження від отриманої інформації доповідачів, ділились досвідом щодо роботи з учасниками освітнього процесу у період воєнного стану.

Під час заходу усі учасники були активними та відкритими до сприйняття інформації.

Висловлюємо щиру вдячність колегам, запрошеним та учасникам заходу.



Немає коментарів:

Дописати коментар