понеділок, 17 лютого 2020 р.

Практикум для практичних психологів ЗДО «Розвиток творчих здібностей у дошкільників»


14. 02. 2020 року на базі ТОКІППО для практичних психологів закладів дошкільної освіти відбувся практикум на тему «Розвиток творчих здібностей у дошкільників», метою якого було розкрити основні характеристики творчих здібностей дитини, психолого-педагогічні умови, що сприяють розвитку та формуванню здібностей дошкільників; визначити риси творчої особистості та умови, що заважають виявленню творчих здібностей; засвоїти основні методи та прийоми роботи практичного психолога з розвитку творчого потенціалу дошкільника; сформувати навички розвитку креативних і комунікативних здібностей.
На практикумі розглядались питання щодо особливостей творчих здібностей у дошкільника (О.І.Пуйо, викладач кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО); умови успішного розвитку творчої особистості дошкільника в ЗДО та сім’ї (Кавецький В.Є., доцент, в. о. завідувача кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, канд. пед. наук ); вплив творчої діяльності вихователя на розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку, основні напрями творчої діяльності педагогів (Бачинська Н.Я., методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО).
Ярмолицька С.О., методист НМЦПССР ТОКІППО зосередила увагу на алгоритмі роботи практичного психолога та педагогічного колективу щодо формування креативних здібностей у дітей та особливостях поведінки дошкільників під час вивчення проявів творчого потенціалу.
Учасники під час практикуму опрацьовували різні методи та прийоми роботи практичного психолога ЗДО з розвитку творчого потенціалу, креативних та комунікативних здібностей  дошкільника
Організувала і провела практикум методист НМЦПССР Ярмолицька С.О.

Презентація "Алгоритм роботи практичного психолога та педагогічного колективу щодо формування творчих здібностей у дітей"

Немає коментарів:

Дописати коментар