вівторок, 25 лютого 2020 р.

Тренінг для педагогічних працівників області із запобігання та протидії проявам насильства

21 лютого 2020 року відповідно навчально-тематичного плану короткострокового підвищення кваліфікації для педагогічних працівників закладів освіти області був проведений тренінг "Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти", в якому взяло участь 39 осіб.
Захід підготовлений та проведений практичним психологом навчально-методичного центру психологічної служби та соціальної роботи ТОКІППО Мереною Н.М..
Метою тренінгу було підвищення рівня професі
йної компетентності педагогічних кадрів закладів освіти з питань запобігання та протидії насильству та надання ефективної підтримки учасникам освітнього процесу у випадках насильства.
В ході тренінгу в учасників формували навички ідентифікації понять "насильство", "жорстоке поводження", "гендерно зумовлене насильство", "дискримінація", "домашнє насильство", "дитина-кривдник", "дитина-постраждала від насильства", "булінг". Розвивали навички ідентифікації  ситуацій жорстокого поводження, насильства, гендерно зумовленого насильства, домашнього насильства, булінгу. Також слухачів ознайомлювали з алгоритмом виявлення, реагування та перенаправлення в ситуаціях жорстокого поводження, насильства, домашнього насильства,булінгу, та відповідальністю згідно національного законодавства з вчинення домашнього насильства та булінгу.
На завершення кожен учасник  тренінгу отримав сертифікат ТОКІППО про підвищення кваліфікації (6 год.).

Немає коментарів:

Дописати коментар