понеділок, 28 вересня 2020 р.

Онлайн-засідання школи професійного зростання соціальних педагогів освітніх закладів

Сьогодні основним завданням закладу освіти має бути створення безпечного освітнього простору, гарантом створення якого є психологічна служба. Зокрема, саме соціальний педагог повинен допомогти дітям успішно соціалізуватися, захистити, убезпечити, попередити негативний вплив на особистість дитини несприятливих чинників соціуму.
1. Безпечне освітнє середовище як умова сучасної освіти (презентація).
2. Ключові компоненти у формуванні моделі безпечного освітнього середовища.
3. Роль соціального педагога у створенні та підтримці безпечного комфортного середовища для формування ціннісних життєвих навичок у здобувачів освіти.

25 вересня 2020 року в ТОТКІППО відбулось онлайн-засідання школи професійного зростання соціальних педагогів освітніх закладів на тему „Безпечне освітнє середовище як простір для формування ціннісних життєвих навичок особистості”.
Враховуючи актуальність даної теми, під час заходу учасники і його організатори розглядали та обговорювали такі питання:
На занятті соціальні педагоги пропрацювали вправи та техніки на розвиток і формування навичок позитивної комунікації, критичного мислення, навичок самоконтролю, що сприяють формуванню соціально-психологічного безпечного освітнього середовища, успішній соціалізації та самореалізації особистості. 
 Учасники заходу активно ділились своїм досвідом з даної теми, обмінювались думками та пропозиціями щодо ролі соціального педагога у створенні моделі безпечного освітнього простору, системи захисту прав особистості в закладі освіти, висловлювали свою вдячність за отриману інформацію і пропозиції щодо подальшої тематики Школи професійного зростання.
Захід підготували і провели методист НМЦ ПССР Ярмолицька Світлана Олегівна, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти, кандидат педагогічних наук Яковишин Руслан Ярославович.

Немає коментарів:

Дописати коментар